MIS NIKS VAN FAIRYTABS.

Lees hier onze blog, nieuws en meer!

Als tandenpoetsen een drama is...

Janneke Molenaar
Is tandenpoetsen een drama voor jouw kind? Die twee minuten poetsen zijn vaak veel te saai en duren te lang.

Tijd voor iets nieuws bedacht Peter Radix dus hij ontwikkelde Fairytabs! Na maanden van brainstormen en voorbereiden is het eindelijk zo ver: Fairytabs live! Benieuwd naar hoe dit tot stand is gekomen?

 

De frustratie, elke dag. Twee minuten ’s ochtends, twee minuten ’s avonds. Tandenpoetsen met kleine kinderen kan af en toe een hels karwei zijn. Daar bedacht de oprichter van Fairytabs iets op en na maanden van keihard werken is het eindelijk zo ver: Fairytabs is live!

 

Wie is de oprichter en hoe kwam hij op het idee?

Bedenker en eigenaar van Fairytabs Peter Radix weet met 3 kleine kinderen als geen ander wat voor strijd het kan zijn om ’s ochtends op tijd klaar te zijn om de deur uit te gaan of ’s avonds tanden te poetsen voor het slapen gaan. En dat is zonde, stelt hij: “Dan heb je heerlijk samen gegeten en gespeeld en moet je vervolgens de dag negatief afsluiten. De kinderen zijn moe en hebben geen zin in dat gepruts in hun mond en als ouder heb je geen zin in dat getouwtrek. Dat moet toch anders kunnen, dacht ik.”

 

Het idee van tandpastatabletjes is niet nieuw, het onderdeel maken van een nieuwe tandenpoetswereld met duurzame materialen wel. Een bewuste keuze van Peter: “Ik wil met Fairytabs niet alleen ouders helpen van tandenpoetsen weer een feestje te maken, ik vind het ook belangrijk dat ouders daarmee hun footprint kunnen verkleinen. Daarom maken we gebruik van natuurlijke materialen waar geen boom voor hoeft te worden gekapt, maar wel lang meegaan en daarom erg duurzaam zijn, zoals siliconen en bamboe. En met datzelfde streven is elke stap in het productieproces optimaal ingericht op afvalreductie.”

 

Maar deed hij alles dan alleen?

Alhoewel het idee geheel door Peter zelf is doorontwikkeld, hebben maar liefst 12.000 ouders meegedacht over onder meer de smaak, het uiterlijk en de prijs van de tandpastatabletten. Daarnaast haalde Peter inspiratie uit zijn eigen gezin; zijn zoons Otis, Joni en Zeppe komen als karakters terug in de verhalen van Fairytabs.

 

Benieuwd naar onze Fairytabs? Bestel de starter kit!

Nederlands