MIS NIKS VAN FAIRYTABS.

Lees hier onze blog, nieuws en meer!

6 tips om tandenpoetsen weer leuk te maken

Janneke Molenaar
Hoe maak je van die dagelijkse strijd in de badkamer nou een feestje? Wij vroegen het aan verschillende tandartsen en dit is de oplossing!

De dagelijkse strijd in de badkamer komt helaas bij veel gezinnen voor. Tandenpoetsen is iets wat alle kinderen iedere dag moeten doen, maar het is vaak een lastige opgave voor ouders. Mondjes die op slot gaan, kinderen die in de houdgreep gehouden moeten worden of huilend de tanden poetsen. 

Waarschijnlijk zit je in een visuele cirkel en heb je de hoop op “gezellig poetsen” opgegeven. Met deze 6 tips verbreek je de cirkel en wordt tandenpoetsen eindelijk een feestje!

  

TIP 1: Lees een boekje over tandenpoetsen

Op internet zijn verschillende prentenboeken over poetsen te vinden. Door het avondritueel te starten met het lezen van een van deze boekjes, vinden de kinderen herkenning. Hierdoor gaan ze al positiever richting de badkamer.

Voorbeelden van leuke boeken:
1. Ik kan al tandenpoetsen
2. De grote tandenpoetsdag
3. Alle tanden op elkaar… en poetsen maar!
4. Anna poetst haar tanden

   

  TIP 2: Beloon jouw kind met een stickerkaart

  Via de onderstaande link kun je onze stickerkaart downloaden. Print deze uit en laat jouw kind hem zelf inkleuren. Koop nog een paar leuke stickers en ophangen maar. Iedere keer dat jouw kleine goed gepoetst heeft mag hij/zij een sticker plakken! 

  Download de stickerkaart.

   

  TIP 3: Zet ons poetslied aan

  Dansen tijdens het tandenpoetsen is altijd een goed idee. Tijd om het roer volledig om te gooien. In plaats van huilen, gaan we dansen én lachen tijdens het poetsen.

  LUISTER ONS POETSLIED VIA:

   

  TIP 4: Poets samen voor herkenning

  Zien is doen bij kinderen. Nu begrijpen we dat als jouw kleine in de avond naar bed gaat, het nog lang geen bedtijd is voor papa en mama. Maar toch, laat voor de verandering eens zien hoe jullie zelf poetsen. Of nog leuker… Laat jouw kleine jouw tanden poetsen! Gegarandeerd lachen.

   

  TIP 5: Doe een dier na

  Kinderen houden van het nadoen van verschillende dieren en laten mondgebaren daar nou zeer aanwezig zijn. Gebruik bijvoorbeeld de aap voor het openen van de mond. Een hele grote “aaaa” zorgt ervoor dat jij goed bij de kiezen kunt. Laat jouw kind hierna een nijlpaard na doen, tanden op elkaar! Zo kun jij goed de buitenkant van de tanden poetsen. Sluit af met een sissende slang voor het poetsen van de tong en klaar is kees!

   

  TIP 6: Geef er een hele nieuwe draai aan

  Tijd voor een nieuwe (elektrische) tandenborstel? Koop die dan! Of stap over op onze tandpastatabletten. Kinderen zien dit als poetssnoepjes, succes gegarandeerd!

  Onze starterkit is een totaalpakket, inclusief opbergpot, tandenborstel én siliconen drinkbeker. Zeker weten dat jouw zoon of dochter gek wordt op onze figuren.

  Liever eerst kijken of de smaak bevalt? Dat begrijpen wij! Daarom hebben wij een testpakket ontwikkeld in samenwerking met Naïf. In deze paperbag toilettas zitten samples van beide merken. Mocht het dan toch niet bevallen, dan heb je altijd de leuke toilettas nog!

  Nederlands